На 6 февруари 2018 г. Президентът на Република Малта госпожа Мари-Луиз Колейро Прека и делегация от министри, ръководството на Агенцията по грамотността и други официални лица посетиха най-голямата публична библиотека в страната - Столична библиотека.

Гостите от Малта бяха посрещнати с хляб и сол от деца в народни носии и се запознаха с дейността на библиотеката, с Дигиталния и Информационния център. Те разгледаха изложбите от оригинални произведения на изобразителното изкуство и редки и ценни книги от колекциите на библиотеката.

Директорката на Столична библиотека Юлия Цинзова и директорката на детска градина „Брезичка“ обявиха финала на кампанията „Деца даряват на деца“, средствата от която се предоставят за закупуване на дидактични и игрови материали, подпомагащи развитието на деца със специфични образователни потребности.

Президентът на Република Малта госпожа Прека поздрави присъстващите, подари книги за библиотеката и уговори с госпожа Цинзова бъдещи партньорства и съвместни проекти. Директорката на Столична библиотека подари на президента фототипното издание на„Царството на славяните“ от Мавро Орбини.

На срещата присъстваха едни от най-известните български писатели и интелектуалци.

Информация за посещението на Президента на Малта в Столична библиотека можете да видите на страницата:


 https://twitter.com/presidentMT/status/960808336051638272


IMG_0002.JPG   IMG_0015.JPG


IMG_0032.JPG   IMG_0042.JPG


PIC_0201.JPG   PIC_0216.JPG